МЕНИ


        ПОСЕТИТЕЛИ
Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

   ЛОГИРАЊЕ

My profile    Main  Logged in as   Guest |  Group  "Guests "  RSS                             
                                                     

Страници за сите нас:-)
 За ученичиња но и за малите братчиња и сестричиња. 
За родители, наставници...бабички и дедовци...
    
   
прво одделение ОУ "Кочо Рацин" с.Ивањевци

Драги наши пријатели

Еве не со вас на едно  интересно место). Ајде да го наречеме....ШАРЕН ТЕЛЕВИЗОР) )
Место каде ќе можете да ги погледнете сите наши видео записи од активности
 кои изминале  и оние кои ќе следат во иднина.
 Нашата камера е постојано вклучена и ги лови сите интересни моменти од нашето учење низ игра.

  

Ги отвараме ширум вратите на нашата училница и се радуваме на секоја ваша посета.Бидете со нас за време на нашите часови за да кажете браво на вредните дечиња-првачиња кои за прв пат се запознаваат со камерата а толку убаво и се смеат и другаруваат со неа.Поектот на ПЕП и УСАИД -Снимање часови на добра пркса-е најубавото и највредното нешто понудено на нашите училишта,наставници,настава,дечиња и родители во насока на соработка и размена на идеи.А еве што зборува минатогодишното искуство:

Учениците опфатени со проектот покажаа извонреден напредок со нивно максимално ангажирање и активна вклученост но и огромно задоволство и желби и понатаму да се снимаат нивните часови.

Повлечените дечиња ненаметнато и спонтано станаа првите кои сакаат да кажат нешто на поставените прашања и првите кои сакаат да покажат што знаат и умеат пред малата камера,своите родители и целиот свет.

И после секој гледан час малите првачиња самите се оценуваа себе си и својата активност и носеа заклучоци во што треба и можат да бидат подобри при наредното снимање иако тоа никогаш и никој не го побара од нив..

Согледаува и дискутираа кој со кого соработувал а кој бил и по малку себичен...кој можел да одговори и што уште можел да каже а не кажал...кој употребил недругарски или лош збор а забележува колку лошо звучи...И така  полека и неосетно секој за себе а заедно со сите забалежа и сфати што сака да поправи кај себе наредниот пат.

Што друго добивме:

-Одлична соработка помегу првачиња кои секогаш се помагаат но спремни се дури и да прикријат нечие незнаење наместо да се исмеваат и потценуваат другарче.

-Ученици кои активно се вклучуваат во активностите без да кажат-Јас не знам! или Не можам!

-Истражувачи кои со радост ги дочекуваат прашањата-ЗОШТО и ШТО МИСЛИТЕ и спремни се да разговараат и анализираат,да истражуваат,прашуваат и бараат одговор за да не остане нешто неодговорено.

-Добивме драг спомен како сведок на моменти од првите училишни искуства.

-Добивме прва награда на Филмскиот фестивал во Скопје...


-Срекни сме кога го споделуваме своето искуство со светот:-)Овде,во нашето ИНТЕРНЕТ КАТЧЕ можете да следите голем дел од нашите 
воспитно-образовни активности 
кои изминале но и оние 
кои течат секојдневно
при реализирање на целите предвидени во програмата 
за прво одделение со примена на моделот 
Учење низ игра, примена на ИКТ и максимална интеграција помегу наставните предмети.


НоВо!!!

СИТЕ НАШИ ЕКО АКТИВНОСТИ НА ЕДНО МЕСТО

(кликнете на сликата за да ве одведе до нашата нова веб страна)


НоВо!!!
Во  соработка со учениците при ООУ  Св.Кирил и Методиј -Велес , подготвивме интересен проект на тема-ЧУДЕСНА ПРЕОБРАЗБА.
Со истиот се пријавивме за учество на државен натпревар, 

Microsoft Innovative Educators Forum-Skopje 2012

и ја освоивме третата награда од стручното жири.
За повеќе детали погледнете ја нашата веб страна која ја изготвивме како продукт од изработката на проектот.

А кога сте веке тука, ајде на прошетка  низ нашите страници 
за да погледнете што ли новинки се кријат таму...:-)NEW- International Festival 
 of Educational Movies 

Лиценца Криејтив комонс

Автор Весела B

veselabogdanovik2@gmail.com


Игриви алгоритми
MANY PROJECTS
 IN ONE PROJECT
 Created with 
5-9 year old children 
in small village Ivanjevci

-Interdisciplinary
 learning activities-


НАША ВЕБ СТРАНА
Учење преку истражување
Наши едукативни филмови


Наши едукативни филмови


Copyright
 MoonDigital © 
Сите права се задржани
Лиценца Криејтив комонс
АВТОРСКИ ПРАВА
Не смеете да го промените,
 или да го адаптирате ова дело
 за реупотреба во свои дела
(филмови, научни трудови,
публикации, медиуми...)
Секое пренесување или користење
 на содржините и идеите
без согласност на авторот
и без наведен линк до оваа страна,
подлежи на кривична одговорност
за повреда на авторски права.
Слободно може да се споделува
непроменето и да се користи како
прирачно средство за
реализација на интерни часови.
Не смее да биде користено
 како помагало за време на
 обуки и семинари
без присуство на авторот.

About Me
veselabogdanovik2@gmail.com

Our village and school

Истражување-Почва

Патување до центарот
на Земјата


-Video stories-
 

 
 
 

 

 
 
 
NEW- International Festival 
 of Educational Movies 


 

 

  Our village and school

 


 

NEW- International Festival 
 of Educational Movies 


 

 
Our village and school

 


Лиценца Криејтив комонс
АВТОРСКИ ПРАВА
Не смеете да го промените,
 или да го адаптирате ова дело
 за реупотреба во свои дела
(филмови, научни трудови,
публикации, медиуми...)
Секое пренесување или користење
 на содржините и идеите
без согласност на авторот 
и без наведен линк до оваа страна,
подлежи на кривична одговорност 
за повреда на авторски права.
Слободно може да се споделува
непроменето и да се користи како
прирачно средство за
реализација на интерни часови.
Не смее да биде користено
 како помагало за време на
 обуки и семинари
без присуство на авторот.

veselabogdanovik2@gmail.com

NEW- International Festival 
 of Educational Movies Our village and school


Total of answers: 
Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Copyright MoonDigital © Сите права се задржани!!! 2018