МЕНИ


        ПОСЕТИТЕЛИ
Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

   ЛОГИРАЊЕ

My profile    Main  Logged in as   Guest |  Group  "Guests "  RSS                             
                                                     
--ЗАПОЗНАВАЊЕ 
  на
     ОКОЛИНАТА---


ЕМОЦИИ...

    http://www.abcya.com/make_a_face.htm-Оформи го лицето...емоции...


   http://www.flashgamehole.de/sr/play-game/Wacky-Faces-Flash-Game.html-емоции,изрази на лице


     ХРАНА...


     
  http://www.oyunlar1.com/online.php?flash=2154 игра меморија со храна

  http://www.oyunlar1.com/online.php?flash=3047 состави смешен лик од храна

  http://www.oyunlar1.com/online.php?flash=4840 игра меморија-послужи ги гостите
 http://www.abcya.com/pizza.htm-направи пица

  http://www.oyunlar1.com/online.php?flash=943  виртуелно пржење јајца

  http://www.oyunlar1.com/online.php?flash=820  Првење омлет
                                     

   http://www.flashgamehole.com/en/game/Fruit-Salad-Day-Flash-Game.html-направи овошна салата

   http://www.oyunlar1.com/online.php?flash=6881 направи салата со макарони
   

   http://www.abcya.com/flash_book_sugarbugs.htm -филм -како се расипуваат забите


  http://www.vinica.org/kidsplanet/jajce.swf  украси велигденско јајце


http://www.girlgamesnow.com/game/cashier.htmlигра меморија-колачиња

http://www.girlgamesnow.com/game/birthday_cake_maker.html украси роденденска торта

http://www.girlgamesnow.com/game/cake_decorate.html украси роденденска торта

http://www.girlgamesnow.com/game/sausage_and_eggs.html пржиме јајца

 МОЈОТ ДОМ...


    http://www.abcya.com/build_a_house.htm-направи кука

     
    
http://www.softschools.com/games/memory_games/scene_memory/  меморија-што исчезна од собата

    http://www.girlgamesnow.com/games/room_makeover_games.html уреди ја собата

   http://www.abcya.com/create_and_build_car.htm состави автомобил    http://www.abcya.com/snowman.htm-Состави Снешко

    http://www.artrea.com.hr/igre/demoBrojevi.html-поправи го часовникот  ОБЛЕКА...


    

 http://www.vinica.org/kidsplanet/oblekuvalka.swf  облекувалка


http://www.oyunlar1.com/online.php?flash=912  фризура и облека


         http://www.oyunlar1.com/kuaforsue2.aspx фризерка

   http://www.girlgamesnow.com/games/boy_dressup_games.html облекувалка за момчиња

       
 СООБРАКАЈ...
 
    http://www.oyunlar1.com/online.php?flash=5666  продолжи ја пругата за да помине возот-игра
 
     http://www.rtvslo.si/tureavanture/prevozna-sredstva/najznacilnejsa-prevozna-sredstva/200362   информативна страна-сообракајни средства

  РАЗНО...


http://www.kidsastronomy.com/solar_system.htm- Соларен систем


   NEW- International Festival 
 of Educational Movies 

Лиценца Криејтив комонс

Автор Весела B

veselabogdanovik2@gmail.com


Игриви алгоритми
MANY PROJECTS
 IN ONE PROJECT
 Created with 
5-9 year old children 
in small village Ivanjevci

-Interdisciplinary
 learning activities-


НАША ВЕБ СТРАНА
Учење преку истражување
Наши едукативни филмови


Наши едукативни филмови


Copyright
 MoonDigital © 
Сите права се задржани
Лиценца Криејтив комонс
АВТОРСКИ ПРАВА
Не смеете да го промените,
 или да го адаптирате ова дело
 за реупотреба во свои дела
(филмови, научни трудови,
публикации, медиуми...)
Секое пренесување или користење
 на содржините и идеите
без согласност на авторот
и без наведен линк до оваа страна,
подлежи на кривична одговорност
за повреда на авторски права.
Слободно може да се споделува
непроменето и да се користи како
прирачно средство за
реализација на интерни часови.
Не смее да биде користено
 како помагало за време на
 обуки и семинари
без присуство на авторот.

About Me
veselabogdanovik2@gmail.com

Our village and school

Истражување-Почва

Патување до центарот
на Земјата


-Video stories-
 

 
 
 

 

 
 
 
NEW- International Festival 
 of Educational Movies 


 

 

  Our village and school

 


 

NEW- International Festival 
 of Educational Movies 


 

 
Our village and school

 


Лиценца Криејтив комонс
АВТОРСКИ ПРАВА
Не смеете да го промените,
 или да го адаптирате ова дело
 за реупотреба во свои дела
(филмови, научни трудови,
публикации, медиуми...)
Секое пренесување или користење
 на содржините и идеите
без согласност на авторот 
и без наведен линк до оваа страна,
подлежи на кривична одговорност 
за повреда на авторски права.
Слободно може да се споделува
непроменето и да се користи како
прирачно средство за
реализација на интерни часови.
Не смее да биде користено
 како помагало за време на
 обуки и семинари
без присуство на авторот.

veselabogdanovik2@gmail.com

NEW- International Festival 
 of Educational Movies Our village and school


Total of answers: 
Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Copyright MoonDigital © Сите права се задржани!!! 2018