МЕНИ


        ПОСЕТИТЕЛИ
Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

   ЛОГИРАЊЕ

My profile    Main  Logged in as   Guest |  Group  "Guests "  RSS                             
                                                     
ЧИРИБА ЧИРИБУ, ЗА ПОВЕСЕЛ ДЕТСКИ СВЕТ
Втор дел од активностите по повод ДЕТСКА НЕДЕЛА 2012/2013


ШТО ПРАВЕВМЕ?
-Игравме и учевме, учевме низ игра, се разбира.
ШТО НАУЧИВМЕ?
-Научивме да се дружиме, да си играме без да се караме, да навиваме едни за други и пријателски рака да подадеме на победникот.
 Научивме дека доброто со добро се враќа. Поубаво е кога сме повеќемина зедно додека си играме и ги делиме играчките.

Знаеме да се договориме кога цртаме заеднички цртеж и сите помагаме да биде најубав.


Со тениските рекети не се играло само тенис. Може со нив да се игра и некоја друга интересна игра која ние ќе си ја измислиме и ќе си се договориме кои ке бидат правилата на игра. Може правила и воопшто да нема. Тоа може да биде едноставна весела игра како оваа нашата. Ја нарековме- Ти посакувам убави нешта...

Погледнете го нашето волшебно стапче. Нели е необично? Колку само интересни магии правевме со него.За час се претваравме во мачиња, за час станувавме кученца...Од каде ли дојде таа магија? Можеби од толку посебното волшебно стапче но можеби и од нашата волшебна црвена наметка..Кој би знаел...

Сите по ред ја испробавме магијата и таа навистина делуваше. На среќата и немаше крај.Утре повторно ќе се обидеме за секој случај.

Потоа си игравме уметници.Направивме уметнички слики за највесел детски свет.
Како се игра уметници?
Треба боички, хартии, фантазија и насмевки.
Најпрвин треба учителката да се сети дека и старите шишиња можат да се искористат за нешто а потоа малку да ни покаже.
Мора да си се договараме и да не се караме додека работиме во групи.
Треба секое другарче од групата вредно да работи и да помага за да бидеме супер група.
Потоа, треба учителката да вели браво додека работиме и ние да се радуваме и така среќни и охрабрени да правиме уште поубави слики.
На крајот многу е важно сите да и помогнеме на учителката да се врати се на свое место зошто не е фер а и срамота е да оставиме растурено.


NEW- International Festival 
 of Educational Movies 

Лиценца Криејтив комонс

Автор Весела B

veselabogdanovik2@gmail.com


Игриви алгоритми
MANY PROJECTS
 IN ONE PROJECT
 Created with 
5-9 year old children 
in small village Ivanjevci

-Interdisciplinary
 learning activities-


НАША ВЕБ СТРАНА
Учење преку истражување
Наши едукативни филмови


Наши едукативни филмови


Copyright
 MoonDigital © 
Сите права се задржани
Лиценца Криејтив комонс
АВТОРСКИ ПРАВА
Не смеете да го промените,
 или да го адаптирате ова дело
 за реупотреба во свои дела
(филмови, научни трудови,
публикации, медиуми...)
Секое пренесување или користење
 на содржините и идеите
без согласност на авторот
и без наведен линк до оваа страна,
подлежи на кривична одговорност
за повреда на авторски права.
Слободно може да се споделува
непроменето и да се користи како
прирачно средство за
реализација на интерни часови.
Не смее да биде користено
 како помагало за време на
 обуки и семинари
без присуство на авторот.

About Me
veselabogdanovik2@gmail.com

Our village and school

Истражување-Почва

Патување до центарот
на Земјата


-Video stories-
 

 
 
 

 

 
 
 
NEW- International Festival 
 of Educational Movies 


 

 

  Our village and school

 


 

NEW- International Festival 
 of Educational Movies 


 

 
Our village and school

 


Лиценца Криејтив комонс
АВТОРСКИ ПРАВА
Не смеете да го промените,
 или да го адаптирате ова дело
 за реупотреба во свои дела
(филмови, научни трудови,
публикации, медиуми...)
Секое пренесување или користење
 на содржините и идеите
без согласност на авторот 
и без наведен линк до оваа страна,
подлежи на кривична одговорност 
за повреда на авторски права.
Слободно може да се споделува
непроменето и да се користи како
прирачно средство за
реализација на интерни часови.
Не смее да биде користено
 како помагало за време на
 обуки и семинари
без присуство на авторот.

veselabogdanovik2@gmail.com

NEW- International Festival 
 of Educational Movies Our village and school


Total of answers: 
Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Copyright MoonDigital © Сите права се задржани!!! 2023