МЕНИ


        ПОСЕТИТЕЛИ
Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

   ЛОГИРАЊЕ

My profile    Main  Logged in as   Guest |  Group  "Guests "  RSS                             
                                                     
Harlem Shake АПРИЛИЈАДА :-) 
Воведна тема-Четирите волшебнички со помош на нивните самовилчиња ќе се обидат да го претворат селото волшебно и весело да биде.
Активности во соработка со поголемите ученици и нивните наставници
Автор-ВесеВесела
Поаѓајки како и секогаш од принципот на актуелизација и желбата сите ние тука да бидеме среќни и весели, го одбележавме Денот на Шегата на многу забавен начин. Танцот Харлем шејк беше се она за што зборуваа и следеа децата преку интернет во последно време а и самите се обидуваа да прават снимки во помали групи, и затоа се одлучив нашата првоаприлска забава да биде токму во таа насока.
Бидејки идејата беше срдечно прифатена и од директорката и од целиот персонал и самата реалзиација беше лесна и забавна. 
Екологијата како актуелна тема веднаш стана погодна подлога за развој на активностите.
Се договоривме сите да направиме уникатни костуми и маски со пренамена на стари материјали.Тоа важеше и за нас наставниците и така ние стнавме четири еко волшебнички кои имаат задача како знаат и умеат да го претворат нашето училиште волшебно и весело да биде.
 
Родителите активно се вклучија во подготовките и со пренамена на стари кутии , платна и слично им помогнаа на дечињата во изработка на маските. Во текот на активноста учениците покажуава интерес и инспирација за различни теми и така имавме прилика да се расположиме следејќи различни драмски интерпретации од секојдневниот живот и актуелности од ТВ.
 

ВИДЕО ЗАПИС ОД АКТИВНОСТИТЕ


NEW- International Festival 
 of Educational Movies 

Лиценца Криејтив комонс

Автор Весела B

veselabogdanovik2@gmail.com


Игриви алгоритми
MANY PROJECTS
 IN ONE PROJECT
 Created with 
5-9 year old children 
in small village Ivanjevci

-Interdisciplinary
 learning activities-


НАША ВЕБ СТРАНА
Учење преку истражување
Наши едукативни филмови


Наши едукативни филмови


Copyright
 MoonDigital © 
Сите права се задржани
Лиценца Криејтив комонс
АВТОРСКИ ПРАВА
Не смеете да го промените,
 или да го адаптирате ова дело
 за реупотреба во свои дела
(филмови, научни трудови,
публикации, медиуми...)
Секое пренесување или користење
 на содржините и идеите
без согласност на авторот
и без наведен линк до оваа страна,
подлежи на кривична одговорност
за повреда на авторски права.
Слободно може да се споделува
непроменето и да се користи како
прирачно средство за
реализација на интерни часови.
Не смее да биде користено
 како помагало за време на
 обуки и семинари
без присуство на авторот.

About Me
veselabogdanovik2@gmail.com

Our village and school

Истражување-Почва

Патување до центарот
на Земјата


-Video stories-
 

 
 
 

 

 
 
 
NEW- International Festival 
 of Educational Movies 


 

 

  Our village and school

 


 

NEW- International Festival 
 of Educational Movies 


 

 
Our village and school

 


Лиценца Криејтив комонс
АВТОРСКИ ПРАВА
Не смеете да го промените,
 или да го адаптирате ова дело
 за реупотреба во свои дела
(филмови, научни трудови,
публикации, медиуми...)
Секое пренесување или користење
 на содржините и идеите
без согласност на авторот 
и без наведен линк до оваа страна,
подлежи на кривична одговорност 
за повреда на авторски права.
Слободно може да се споделува
непроменето и да се користи како
прирачно средство за
реализација на интерни часови.
Не смее да биде користено
 како помагало за време на
 обуки и семинари
без присуство на авторот.

veselabogdanovik2@gmail.com

NEW- International Festival 
 of Educational Movies Our village and school


Total of answers: 
Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Copyright MoonDigital © Сите права се задржани!!! 2024