МЕНИ


        ПОСЕТИТЕЛИ
Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

   ЛОГИРАЊЕ

My profile    Main  Logged in as   Guest |  Group  "Guests "  RSS                             
                                                     
МАКЕДОНИЈА, ЗЕМЈА ОД СОНИШТАТА
Нашето учество на Државниот натпревар-Macedoine pays de mes reves-организиран од страната на Здружение на наставници по француски јазик од Македонија,ни донесе  прво место за видео запис во кој е прикажан животот во нашето село и истиот беше презентиран во Прага,септември 2011 година, каде ја представуваше нашата земја на Светски форум на наставници.
Погледнете го видео записот)Во рамките на истиот конкурс истовремено конкуриравме
 и со веб страна со која го освоивме второто место.
(Кликнете на сликата за бидете пренасочени на таа страна .
 Десен клик и избор на опцијата open link in new tab за да останете во контакт и со оваа страна на која моментално се наоѓаме)

Во соработка со група учениците при ОУ Кирил и Методиј од Битола  изготвивме видео
 разгледница на градот Битола со која исто така учествувавме на натпреварот.
Погледнете ја уште веднаш..

А еве како се случуваше сето тоа...
Поделени во две работни групи
-големи и мали кои придонесуваа за една зедничка цел.
Прва група
Големите(група ученици од петто до осмо одделение)водени од наставничката по 
француски јазик, Елизабета Дамева
Втора група
 Учениците од прво одделенеие со наставник Весела Богдановиќ
Наставници помошници
Николче Циуновски(наставник по информатика)
Кате Кутлешовска(наставник по англиски јазик)
Режија и видео продукција
Наставник Весела Богдановиќ
Веб администратор и модератор на сајтот
Наставник Весела Богдановиќ

Бидејки проектот требаше да биде на француски јазик а малите првачиња не го учат францускиот јазик,нашите активности беа насочени кон реалзирање на цели од програмата по Запознавање на околината-Запознавање со своето место и традиција.Преку прошетки во селото,контакт со населението кое со насмевка и срдечност не пречекуваше и ни раскажуваше за своето секојдневие,собравме видео материјал и фотографии кои им ги приложивме на учениците од првата група а тие подготвија содржини на француски јазик.Во очи на Ѓурѓовден  снимени беа и фотографирани моменти кои го прикажуваат празнувањето на овој празник на селото.За да ја прикажеме традицијата на македонскиот народ преку две работилници покажавме како се подготвуваат велигденски јајца и како се подготвува македонската домакинка за празнување на најголемиот верски празник,Велигден.Дел од содржините беа проследени и со видео записии.
 

Сега откако заврши конкурсот и се радуваме со освоените награди,пред нас е нов предизвик-Да ја преведеме веб страната и на македонски јазик и да работиме на активности за нејзино збогатување.NEW- International Festival 
 of Educational Movies 

Лиценца Криејтив комонс

Автор Весела B

veselabogdanovik2@gmail.com


Игриви алгоритми
MANY PROJECTS
 IN ONE PROJECT
 Created with 
5-9 year old children 
in small village Ivanjevci

-Interdisciplinary
 learning activities-


НАША ВЕБ СТРАНА
Учење преку истражување
Наши едукативни филмови


Наши едукативни филмови


Copyright
 MoonDigital © 
Сите права се задржани
Лиценца Криејтив комонс
АВТОРСКИ ПРАВА
Не смеете да го промените,
 или да го адаптирате ова дело
 за реупотреба во свои дела
(филмови, научни трудови,
публикации, медиуми...)
Секое пренесување или користење
 на содржините и идеите
без согласност на авторот
и без наведен линк до оваа страна,
подлежи на кривична одговорност
за повреда на авторски права.
Слободно може да се споделува
непроменето и да се користи како
прирачно средство за
реализација на интерни часови.
Не смее да биде користено
 како помагало за време на
 обуки и семинари
без присуство на авторот.

About Me
veselabogdanovik2@gmail.com

Our village and school

Истражување-Почва

Патување до центарот
на Земјата


-Video stories-
 

 
 
 

 

 
 
 
NEW- International Festival 
 of Educational Movies 


 

 

  Our village and school

 


 

NEW- International Festival 
 of Educational Movies 


 

 
Our village and school

 


Лиценца Криејтив комонс
АВТОРСКИ ПРАВА
Не смеете да го промените,
 или да го адаптирате ова дело
 за реупотреба во свои дела
(филмови, научни трудови,
публикации, медиуми...)
Секое пренесување или користење
 на содржините и идеите
без согласност на авторот 
и без наведен линк до оваа страна,
подлежи на кривична одговорност 
за повреда на авторски права.
Слободно може да се споделува
непроменето и да се користи како
прирачно средство за
реализација на интерни часови.
Не смее да биде користено
 како помагало за време на
 обуки и семинари
без присуство на авторот.

veselabogdanovik2@gmail.com

NEW- International Festival 
 of Educational Movies Our village and school


Total of answers: 
Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Copyright MoonDigital © Сите права се задржани!!! 2024